duminică, 30 iunie 2013

Glifosatul, erbicidul cancerigen găsit în corpul majorităţii europenilor, este folosit de Monsanto


Descoperiri tulburătoare cu privire la glifosat – ingredientul activ din eribicidul Roundup folosit de compania Monsanto – sunt încă în curs de dezvoltare. Nu mai puţin de două astfel de descoperiri şocante au fost făcute publice în aceeaşi zi, scrie Dr. Mercola pe site-ul său.

Un test arată că oamenii din 18 ţări din Europa au acest glifosat în corpurile lor, în timp ce un alt studiu demonstrează cum că acest produs chimic are proprietăţi estrogenice şi conduce la proliferarea cancerului de sân.

Oameni din întreaga Europă au fost testaţi pozitiv cu glifosat Un studiu realizat în anul 2011 a detectat glifosat de 60-100% în aerul respirat şi probele de ploaie, în SUA, iar anul trecut un alt studiu a arătat contaminarea mult răspândită de glifosat în apele subterane. Întrucât apele subterane sunt folosite ca sursă de apă potabilă, această contaminare prezintă un risc pentru animale, plante şi oameni, deopotrivă.

Primul test făcut vreodată pentru a detecta contaminarea cu ierbicid din corpul uman a fost comandat de Friends of the Earth Europa. Voluntari din 18 ţări diferite au dat probe de urină.

Din 182 de probe de urină testate, s-a contatat că o medie de 44% conţineau glifosat, cu toate că proporţia de contaminare variază de la ţară la ţară. Toţi voluntarii au fost locuitori din oraş care nu au avut de-a face cu glifosatul în mod direct, şi doar o singură persoană din mediul rural a fost supusă acestui test.

Macedonia şi Bulgaria au avut cel mai mic număr de teste pozitive (10%), în timp de 90% din probele efectuate în Malta au fost testate pozitiv. Un procent de 70% dintre voluntarii din Germania, Marea Britanie şi Polonia au avut ierbicid în corpurile lor.

Faptul că aproape jumătate dintre toţi oamenii sunt testaţi pozitiv cu glifosat (inclusiv ţările care nici măcar nu-l folosesc) este foarte îngrijorător în lumina recentelor descoperiri care arată că acest ierbicid frecvent utilizat poate fi printre cei mai importanţi factori în dezvoltarea bolilor moderne.

Glifosatul este cancerigen

Al doilea studiu se referă la caracterul cancerigen al acestui ierbicid atât de popular. Afirmaţiile companiei Monsanto cum că Roundup are o toxicitate „minimă” asupra animalelor şi a oamenilor, că este ecologic şi biodegradabil, s-au dovedit a fi false.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că glifosatul este un xenoestrogen care este similar cu estradiolul – estrogenul uman cel mai puternic – iar concentraţiile mari au avut efecte cancerigene.

Mai mult, având în vedere că 90% din soia cultivată în SUA este modificată genetic, cercetătorii au descoperit că genisteina fitoestrogenă, care se găseşte în mod natural în soia, a sporit efectele estrogenice atunci când a fost combinată cu glifosat.

Glifosatul implicat în apariţia bolilor moderne

Un alt raport revoluţionar, publicat la începutul acestei luni în revista Entropy, susţine că reziduurile de glifosat, găsite în produsele alimentare cel mai frecvent consumate în SUA, „sporesc efectele nocive ale altor reziduuri chimice şi a toxinelor din mediul înconjurător, perturbând funcţiile normale ale corpului şi inducând boala”.

Amintiţi-vă, bacteriile din organism sunt mai numeroase decât celulele dumneavoastră cu un raport de 10 la 1. Pentru fiecare celulă din corpul dumneavoastră, aveţi 10 microbi de diferite tipuri care răspund la prezenţa de glifosat din organism.

Acest lucru cauzează o perturbare extremă a funcţiei microbilor şi a ciclului de viaţă şi,mai rău de atât, glifosatul afectează preferenţial bacteriile benefice care permit agenţilor patogeni să crească. În acel moment, corpul tău se confruntă cu toxinele produse de agenţii patogeni. Odată ce inflamaţia apare, sunteţi pe cale de a face o boală cronică.

Dr. Seneff a sumarizat cele două probleme-cheie cauzate de glifosatul din dietă:
Deficienţe nutriţionale
Toxicitate sistemică

Dr. Seneff crede că glifosatul este, probabil, cel mai important factor în dezvoltarea celor mai multe boli, care au devenit predominante în societăţile vestice, cum ar fi:
Autismul
Bolile gastro-intestinale, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale, diareea cronică, colita
Obezitatea
Alergiile
Bolile cardiovasculare
Depresia
Cancerul
Infertilitatea
Boala Alzheimer
Boala lui Parkinson
Scleroza multiplă

EPA creşte limitele admisibile de glifosat

Anumite rapoarte independente sunt pe cale să confirme riscurile multivariate pe care glifosatul le aduce sănătăţii. În schimb, Agenţia de Protecţie a Mediului (EPA) îşi propune să ridice limitele de reziduuri permise de glifosat în culturile de alimente şi furaje. Noul nivel admisibil de glifosat va fi de 100 de părţi per milion (ppm).

Acest lucru este de neconceput, având în vedere că s-a constatat că glifosatul este cancerigen.

Traducere şi adaptare: Ecaterina Pop

Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/06/28/glifosatul-erbicidul-cancerigen-gasit-in-corpul-majoritatii-europenilor/

5 comentarii:

cristi spunea...

Este unul din componentele aruncate de avioane prin celebrele dungi pe care le lasa, acesta este motivul pentru care se gasesc si acolo unde nu sunt folosite.Selectie, selectie...dezintoxicarea periodica este cuvantul de ordine pentru a supravietui chimicalelor sau puterea gandului, cine o are.
Foarte interesanta emisiunea cu sacerdotii daci, pe care o astept de 1 an, de cand am descoperit blog.ul.Din pacate sau din fericire doar duminica pot urmari emisiunea, dar deja am facut un tabiet, la ora 11 ma postez in fata tv, cu cafeluta in brate si urmeaza 50 de minute incantatoare (la aceasta emisiune vad pana si pauza de reclame integral, nu comut, ca sa nu pierd vreun cuvant dupa).
Un comentariu: te vei intalni cu un astfel de sacerdot daca vei continua cu acelasi suflet si aceeasi inima cautarile si munca ta. La nivel subtil ei deja te influenteaza si te sustin. Atentia trebuie sa fie doar asupra inimii, cum faci, de ce faci, in ce crezi!
Si cum foarte bine ati punctat in emisiune, lupta este intre material si spiritual, de acum castiga teren spiritul....de bun simt este atunci si concluzia ca vom invinge oricat de grele sunt bataliile.Este in firea lucrurilor, a naturii.Intrebarea este cat de repede vom ajunge unde ne dorim si cu ce pierderi? Si aici au romanii un mare cuvant de spus.

Daniel Roxin spunea...

Sa speram ca asa va fi, Cristi!

Anonim spunea...

Legat de chemtrails-uri:la Craiova a fost o perioada cu cer mai curat, aproximativ o saptamana.Este absolut evident ca atunci cand natura este lasata in pace ea se reface repede si frumos.Dar, alaltaieri au dat cu darele mortii si ce sa vezi:dupa aceea a plouat incontinuu doua zile!!!Ei?Se vede clar ca este influentarea vremii in mod artificial.Regula de aur pentru toti cei care cititi aici:SA NU MAI CREDETI NICIODATA NICIUN BULETIN METEO DE ORIUNDE SE GASESTE EL!!!Cumparati-va termometru de exterior si cititi-l cu ochii personali.Se minte la tv si pe calculator si peste tot CA LA NEBUNI!!!Eu am verificat o luna zilnic si FARA EXAGERARE in fiecare zi s-a mintit cu nerusinare cu pana la 5 grade!!!NU VA MAI LASATI PROSTITI SUB NICIO FORMA!!!NU VA MAI BAZATI PE MIJLOACELE DE INFORMARE IN MASA!!!FOLOSITI-VA PROPRIILE CREIERE SI DECIDETI IN FUNCTIE DE CERCETARILE PERSONALE CU REZULTATE CONCRETE!!!(un termometru de balcon e 2 RON)Tot ce functioneaza in momentul de fatsa in rau asupra oamenilor e din cauza ca ei, oamenii nu actioneaza deloc in folosul lor, ci doar stau si asteapta.Sa vina ceva bun, sa ajute cineva, sa salveze altcineva.Dar dragilor, fiecare in parte trebuie sa isi inceapa munca personala pentru binele comun, asta nu vine stand frumos in pat acasa ci facand ceva!!!Nu mai permiteti sa fiti bataia de joc a nimanui, incepand cu lucrurile mici, incepand cu un vanzator care la piata vrea sa va prosteasca.Ni se fac lucruri rele PENTRU CA AM PERMIS PREA MULT TIMP!!!Eu am cumparat un cantar (s-a nimerit sa fac asta atunci, nu mi-am propus sa le fac asta acelor oameni) si intr-o zi m-am dus la cea mai mare piata din oras si am cumparat diverse.Am tinut minte ce am cumparat de la fiecare si le-am cantarit.Imaginati-va ca din vreo sapte sortimente un singur om a fost cinstit la cantar.Acum, e un lucru bun sa stii mereu cu cine si cum ai de a face; cand stii ca minte poti sa ii faci ce trebuie pe limba lui si il mai faci si de ras.Daca toti incepem sa facem asa, nu mai au putere fiintele lipsite de caracter pentru ca se mareste numarul oamenilor constienti care nu mai permit bataia de joc si minciuna.Asa ca, TREZIREA!!!Nu va bate nimeni, nu va face nimeni nimic daca scoateti in evidenta probleme vorbind frumos si rezolvandu-le armonios DAR CONDITIA E SA VORBITI, SA LE ARATATI CA I-ATI PRINS CU MATA IN SAC!!!Eu am facut-o si m-am simtit din ce in ce mai bine!Treaba este ca, cu cat le spun in fatsa mai concret tot ce am de zis chiar simt ca in unii exista rusine.Mai exista, domnule!Deci, e si o speranta ca se poate!Am si bun simt dar si intransigenta.Intransigenta nu este lipsa de iubire, ganditi-va ca nu le mai permiteti sa actioneze asa spre binele lor.Implicit si al dvs.

Anonim spunea...

Aici am ceva foarte grav de spus, dupa parerea mea.Am constatat cu mare dezamagire ca inginerii agronomi-fara suparare- au creierele spalate, cum e expresia asta atat de cunoscuta.Lor li s-a spus in facultate si pe teren ca produsul "X" este bun si total netoxic si ei au luat-o de buna.Dau cu erbicid pe oriunde ca si cum ar bea apa.Sunt atat de putin dornici sa invete lucruri noi, total diferite de ce au invatat, ca te apuca groaza.Mie mi s-a urcat sangele la cap de ce au putut sa faca si i-am vazut cu ochii mei.Va spun cu toata sinceritatea, agricultura pe stil nou, bio, total sanatoasa, eu personal nu cred ca poate fi facuta cu astfel de oameni.Ei trebuie sa depaseasca tot ce au invatat si sa gaseasca solutii total nepoluante si nenocive pentru om.Dar la toti am vazut acea nerabdare sa rezolve tot terenul repede si bine, incat nu le mai pasa ce folosesc, ci sa vada rezultatul pe care il vor ei, adica sa arate planta frumos (chiar daca e plina de chimicale) si sa munceasca putin, plus ca nu ii intereaza sub nicio forma ca acea otrava a ajuns in panza freatica.

Anonim spunea...

A, si inca ceva.Se gudura prin facultatile de agronomie pe langa toti studentii care au ajuns la Monsanto de parca ar fi ceva de capul lor.AR TREBUI SA FIE TOTAL DESCONSIDERATI SI NU APRECIATI!!!