marți, 14 ianuarie 2014

Filmul "TRACII, Istorie ascunsă" se apropie de 100.000 de vizualizări pe Youtube...


Filmul "TRACII, Istorie ascunsă" se apropie de 100.000 de vizualizări pe Yotube, la o lună jumate de la lansare...

Sprijină și tu promovarea unui film care răstoarnă istoria oficială a antichității europene, aducând la lumină adevărul despre importanța culturii traco-geto-dacilor și influența acesteia asupra celei grecești și romane. Recomandă filmul prietenilor tăi! Multumim!

18 comentarii:

Starea spunea...

Interesant

Rosa spunea...

:))) Numai atat ?

Anonim spunea...

Impresionanta documentare,verificabila si verificata, neintrepretata, ceea ce face acest film deosebit, multumesc pentru spiritul lui, pentru ca ma face mandru de originea mea.

Anonim spunea...

"Spectacolul cultural „Lira Tracă la picioarele lui Eminescu" va avea loc pe 14 ianuarie, ora 18,00, la Librăria Eminescu din Bucureşti și va fi prezentat, în tandem de Ion Crețeanu și Miron Manega.

Cu această ocazie va fi semnalată apariția editorială a piesei de teatru "ACEȘTI NETREBNICI CARE NE CONDUC – Interviu cu Mihai Eminescu", scrisă Miron Manega. (Librăria Eminescu)

În intenția de a consacra o tradiție, Librăria Eminescu vă invită la a doua ediție a spectacolului cultural intitulat „Lira Tracă la picioarele lui Eminescu". Scopul evenimentului este, ca și la ediția de anul trecut, celebrarea marelui poet, sociolog, economist și politolog Mihai Eminescu, într-o formă mai puțin obișnuită, cu ocazia aniversării a 164 de ani de la nașterea sa și a Zilei Culturii Naționale.

„Lira Tracă la picioarele lui Eminescu", are o dublă dimensiune, culturală şi spirituală, în care aspectul discursiv va fi alternat cu un recital la cobză și voce susținut de rapsodul Ion Crețeanu din Voineasa.

Toate cântecele rapsodului vor fi, de fapt, o închinare adresată „omului deplin al culturii române" (așa l-a definit Constantin Noica pe Eminescu) și culturii române în ansamblul ei. În susținerea acestui concept, precizăm că Eminescu a fost unul dintre primii analişti istorici care au sesizat substratul tracic al culturii şi civilizaţiei noastre. De aceea, îi vom „subordona", pentru a doua oară, cu ocazia Zilelor Eminescu, instrumental pe care Vergiliu îl numea, în secolul I înainte de Christos, Lira Tracă („Thracae cithara") şi care este, de fapt, COBZA."

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/11871-spectacolul-cultural-qlira-trac-la-picioarele-lui-eminescuq.html

Anonim spunea...

Filmul a fost vizualizat de sute de mii de oameni, a fost preluat, din cate am vazut. Probabil ati luat in considerare si varianta unei taxe modice pentru cei care vor sa vada filmul, cred ca efectul era mult mai mic, parerea mea este ca ati ales varianta cea mai buna, chiar daca acei bani puteau pleca spre santierul arheologic sau catre proiectele pe care le aveti in desfasurare. Din nenorocire fara bani nu se pot face prea multe lucruri.
Este bine sa ne reamintim ca fara perseverenta nu se poate face nimic, in acest moment cred ca este o prioritate sa intindem punti, cat mai multe punti, punti catre diaspora, catre blogurile ortodoxiei, catre cele basarabene si nu numai, sper ca multi prieteni de-ai nostri va recomanda blogul (blogurile) fiindca v-ati castigat acest drept.
Vom alcatui un Front al Renasterii din care sa faca parte, spre care sa vina sute de mii de bloguri, reviste, radiouri si televiziuni a caror inima bate pentru tara.

Cu Dumnezeu inainte!

Anonim spunea...

L-am vazut... in mare parte e cam ce am vazut pe youtube, emisiunule tale de la nasul.tv
Nu inteleg de ce nu le urci pe toate, caci personal am pierdut multe dintre ele.
Cam prea scurta istoria, cea ascunsa a Tracilor. Sunt putin cam dezamagit de acest film... poate ca ma asteptam la mai mult.
Poate o parte a doua... un Pe urmele Tracilor ii va revigora pe cei pasionati de istorie veche.
Ii demascam odata pe cei care au falsificat istoria ?

Anonim spunea...

Daniel, ce mi-a dat mie prin cap: cum de picioarele podului zis al lui Apolodor s-au pastrat pana de curand, cateva au fost distruse de Comisia Dunarii acum vreun secol si aproape jumatate fiindca impiedicau navigatia, iar cele ale lui Justinian abia de mai erau vizibile parca prin vremea cronicarilor cateva, adica e o diferenta de cateva secole bune in ce priveste rezistenta pilonilor! Sa fi pierdut romanii din tehnica construirii pilonilor in apa in doua secole atata? Mai sa fie!

ile spunea...

http://cultural.bzi.ro/mistere-ale-omenirii-urmele-de-pasi-ale-diavolului-9239

Anonim spunea...

Imi pare rau, dar pana la minutul 23 (mai departe nu am vizionat) , in afara de vocea domnului Nicolae Nicolae de la Asociatia Getia Minor, nu se aude decat muzica de fundal...Stie cineva cum s-ar putea remedia problema?

Daniel Roxin spunea...

Carmen, problemele sunt la calculatorul tau. Filmul se aude foarte bine...

Daniel Roxin spunea...

Multumesc tuturor pentru mesaje!

nicuplacinta spunea...

se aude perfect eu am vazut filmu de 5 ori n-am intalnit probleme in vizionare si sunet,

karma police spunea...

pe cind subtitrarea in engleza? am prieteni care doresc sa-l vada si din pacate nu pot

Daniel Roxin spunea...

Chiar la asta se lucreaza. Cred ca in 2 saptamani vom avea varianta in engleza pe net...

Anonim spunea...

Foarte interesant filmul.Lucruri pe care cartile de istorie nu le citeaza.BRAVO!!!!

Anonim spunea...

In sprijinul a ce vrea sa arate acest film, despre movilele tracice, vreau sa va trimit un filmulet de pe yutube, preluat de pe realitatea, si pe care il gasiti pe adresa:http://www.youtube.com/watch?v=JQdMIaH64p8&feature=share.Se numeste Romania Piramides Piramidele de la Sona-Brasov county.

Debbie Rad spunea...

This is very interesting and I hope you have English subtitles so it can be shared with our Romanian communities in the US. Some of us are married to Romanians and after many years still do not speak and read very little Romanian but we are very interested in the culture and history of this great country. Multumesc!

Daniel Roxin spunea...


We soon translated into English...