vineri, 14 februarie 2014

Ce se întâmplă atunci când ne uităm la o femeie frumoasă. Descoperirea neaşteptată a unor cercetători

S-a demonstrat ştiinţific – oamenii sunt judecaţi de semenii lor în special după aspectul fizic. Cei frumoşi sunt într-adevăr avantajaţi, din toate punctele de vedere, susţin cercetătorii. 

De la slujbe mai bune la sentinţe mai blânde în instanţă, oamenii consideraţi frumoşi, atrăgători, sunt în mod clar favorizaţi.
 
Nu este însă ceva intenţionat, ci subconştient, iar explicaţia este acum bine argumentată ştiinţific.

Potrivit unei noi teorii, un chip frumos stimulează receptorii μ-opioid  (MOR) din creier, despre care se crede că au influenţă în mecanismul biochimic al recompensei.


Oamenii de ştiinţă au observat că la şoareci apare o preferinţă pentru anumiţi parteneri atunci când aceşti receptori sunt stimulaţi.

Pentru a vedea dacă şi oamenii reacţionează în mod similar, 30 de bărbaţi au fost rugaţi să ia parte la un test.

Ei au văzut poze cu mai multe chipuri de femei. Unii bărbaţi au primit un medicament care stimulează receptorii MOR, alţii placebo, iar alţii un medicament care inhibă acei receptori.

Rezulatetele testului au arătat că oamenii caută chipuri frumoase pentru că atunci creierul le oferă o senzaţie de mulţumire. Subiecţii stimulaţi cu medicament se uitau mai mult timp la femeile frumoase şi le dădeau note exagerate în comparaţie cu restul femeilor. 

Concluzia demonstrează încă o dată că interacţiunile noastre sociale sunt influenţate de aspectul fizic, iar evoluţia speciei a decis să cautăm parteneri cât mai atrăgători.

Deocamdată, cercetătorii n-au putut să afle ce anume îi face pe unii oameni să fie consideraţi mai frumoşi. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Molecular Psychiatry.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/12071809-ce-se-intampla-atunci-cand-ne-uitam-la-o-femeie-frumoasa-descoperirea-neasteptata-a-unor-cercetatori

13 comentarii:

Unknown spunea...

Cred ca ne proiectam pe noi insine in frumosul pe care-l vedem, iar cand este vorba de un chip, cu atat mai mult. Si mai este si observatia pe care au facut-o anticii si anume ca frumosul genereaza frumos si este bine sa te inconjori de frumos din toate punctele de vedere. Socrate zicea ca frumosul este si util totodata ceea ce este perfect adevarat ca observatie dar mai ales ca traire.

Anonim spunea...

Priviti "frumosul" chip al lui bashinescu....

nan spunea...

Femeia este cea mai frumoasa cretie a lui dumnezeu cu o conditie: sa aiba si intelepciune.

Anonim spunea...

Emotia e la baza .Suflet-creier ,creier-suflet .Oricum cercetatorii stiu tot.

Anonim spunea...

Ai ramas fara subiecte Maestre?

Anonim spunea...

Mai Anonimule, nu te mai baga nimeni in seama de te bagi singur in seama pe aici. Prin comentariile pe care le faci asa vei ramane un anonim frustrat. Daca nu ai ceva de spus care sa foloseasca si altora mai bine ai tacea.

un pic anonim spunea...

Mie imi place cum le alterneaza...trebuie sa rezonezi...asa ca nici vorba despre pana de subiecte. Cat despre topic, e frumoasa cine merita. Pe de alta parte frumusetea este in ochii celui care priveste...greu!

Anonim spunea...

Nu cred ca a ramas fara subiecte .Cred ca a vrut sa te scoata din mizerabilul TU .

D. Pavel spunea...

...sa nu uitati ca femeile romance sint cele mai frumoase femei DIN LUME!

Cine nu ma crede, sa cutreiere lumea! Veti vedea ca NU prea aveti motive sa intoarceti capul dupa vreo femeie frumoasa, asa cum o faceti in orasele din tara.

"Fetite dulci ca'n Bucurresti, in toata lumea nu gasesti!" (un vers doar dintr-un cintec din perioada interbelica)...

Anonim spunea...

Si uite asa de la mai multe greseli de traducere se denatureaza subiectul. Va las pe voi sa faceti traducerea aratand direct sursa. " Facial attractiveness is a powerful cue that affects social communication and motivates sexual behavior.1, 2, 3 Attractive people are both judged4 and treated5 more positively, reflecting the biased stereotypical notion that ‘beautiful is good’. Indeed, beautiful faces are processed by the limbic reward system6 and according to the same economic principles as non-social rewards. The human reward system has a high density of μ-opioid receptors,8 which have an important role in affiliation and attachment. Here, we causally test whether the healthy human opioid system mediates facial attractiveness preference."
Sursa: http://www.nature.com/mp/journal/vaop/ncurrent/full/mp20141a.html
Receptorii U-opioid nu se ocupa cu ce au tradus cei de pe Descopera. Dar na cine sa mei si verifice stirea. Sa dea bine

Anonim spunea...

Pt Anonim...
Draga,niciodata un Maestru nu este in pana de ceva...mai degraba priveste in tine insuti,sa vezi unde ai ramas tu in pana de conectare la Divin.Priveste in jurul tau si vezi cate subiecte interesante ofera viata si tot ceea ce ne inconjoara.
Ai curajul sa privesti in sufletul tau,sa vezi ce e acolo?

Anonim spunea...

Femeia-i acceptorul material iar barbatu-i donorul energetic. Ambii constituie byt-ul. Atractia intre cele doua parti este data de vortex-ul DIVIN, vortex care materializeaza energia si energizeaza materia. Nimic nu este paranormal sau anormal. Totu-i normal daca te situezi pe spirala vortexiana anticipativ sau retro si analizezi efectul fata de cauza si invers. Sinteza rezultata din analiza explica FRUMOSUL sau URATUL. Conteaza unghiul de vedere. Vederea-i atributul ochiului. Ochiul dracului da valoarea existentei si hipnotizeaza civilizatia. Iata de ce biochimia frumosului redata de MOR face ravagii in creerul animalelor superioare. Ei, alegeti: capul sau pajura? Ba...,ni-s dragi FMI-ile, dar prin impactul, chiar si gratuit cu ele ne lasa urmasilor sa dezlege secretele atractiilor dintre EA si EL, constatandu-se ca nu-i o enigma secretul.

un pic anonim spunea...

Ooaaauuu, chestia cu donorul si acceptorul bate orice teorie sau tot ce stiam despre femei si barbati. Sincer, nu am inteles nimic. Cum o fi explicatia cu donorii pe aceeasi linie, adica in vortex intra doi donori. Unul se transforma automat in acceptor...cred. Sau o parte din el...cred.Oricum interesant comentariul.