sâmbătă, 4 aprilie 2015

Cum suna vocea unui Neanderthal? VIDEO


Un expert britanic în voce şi vorbire folosit o replică a căilor vocale ale neandertalienilor pentru a încerca să reproducă sunetul pe care s-ar putea să-l fi făcut, ţinând seama de efectele cavităţii sale nazale mari şi a craniului mare şi greu.

Deci, cum ar fi sunat vocea unui Neanderthal? Vedeţi în video-ul de mai jos.


Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/14103552-cum-suna-vocea-unui-neanderthal-video


8 comentarii:

Anonim spunea...

Saracu' Elliott asta...Aia din poza par baieti faini . :)

Melchisedec spunea...

Era o vreme cand dragostea nu putea fi comparata cu nici o bogatie , pe care oceanul o ascunde in abisurile lui. Cand iubirea triumfa si umbra intunericului sta departe. Oamneii din pacate au uitat ce inseamna puterea iubirii , care tamaduieste totul in jur, si au ignorat-o aproape total, fara nici un fel de regret. Cartile romantice de sec. 18 si 19, au fost date la o parte, incat si Mihai Eminescu, geniul intre genii si poetul neegalat de nimeni inca , in Romania, nu mai este elogiat de ziua sa, ci uitat si asta e nefiresc. Ce s-a intamplat in tot acest timp? In vremea lui M. Eminescu titlul de poet national il avea unul ce atat de “mare” a fost ca numele nu i se mai pastreaza. Dupa moartea lui M. Eminescu, lumea de atunci, ii recunoaste valoarea sa de necontestat, de nimeni. A iubit si a trait el printre contemprani , care nu il intelegeau, si in intruniri ale Junimii , tinerii scriitori ascultau cu dezinteres, ceea ce Eminescu recitea, poate una dintre marile sale capodopere ce avea sa devina, dar nu prindea pentru acestia, ci trebuia ca viitorimea sa-i inteleaga mesajul. In iubire nu a primit pe masura nobletii sale sufletesti, caci femeia de atunci trebuia sa traiasca-bine-, iar el lipsit de mijloace materiale nu putea sa-i asigure acelei doamne a inimii lui ceea ce ea si-ar fi dorit. In lupta cu o societate obtuza si fara sprijin de nicaieri, el simtea pe piela sa, vrajmasia vremii, care ii era nefavorabila, si evada in scrierile sale, basme si poezii, care sunt atat de intense si duc catre o traire adevarata, pe acel suflet curat, care le lectureaza cu atata bucurie. Pentru Mihai Eminescu, Romania trebuie sa-l treaca in randul zeilor, studiat ca un legiuitor antic, ce cu ale lui legi incep mai toate marile civilizatii. Nu-i de mirare ca astazi el este, ca si intreg poporul roman ignorati.

Melchisedec spunea...

Multe minuni va face Domnul pentru a-si proteja copiii Lui. Trebuie sa aveti rabdare si sa aveti incredere in El, chiar dara vremea lupilor va vor ajunge. Ei nu pot lua decat trupul, caci sufletul nu le apartine. Trebuie sa invatati ce-i sufletul, caci asta e important pentru Domnul, si el este lumina divina ce Domnul a dat-o oamenilor. Si ingerii sunt spirit si nu trup, si ei sunt fratii nostri. Omul are atatea taine ca nici ingerii din cer nu le cunoaste , dar Dumnezeu. Atata forta are omul, dar din pacate nu o constientizeaza. Privesc lumea si vremurile , si nimic bun nu mai vad, totul s-a schimbat, fructele si legumle nu mai au acelasi gust. Oamenii sporesc in rautate si umbra intunecoasa ce multa vreme a fost oprita, acuma este prezenta in jurul nostru. Pentru Romania incercare mare va veni, si cutremurul devastator, ce un pustnic de curand la anuntat, va impartii romanii in doua: sfinti si demoni. Dusmanii stau cu jind pe Romania, pentru a o impartii. Domnul stie toate ceste lucruri si cand mana Sa o va lasa, vom fi pierduti…Cu ajutorul rugaciunii Sfintilor Parinti ai nostrii, care de-a lungul istoriei crestinismului Romania i-a dat, si inca protejeaza aceasta tara, Domnul mai amana hotararea Sa. Caci lacrimile lor, Domnul le vede, si suferinta neamului roamanesc durere e pentru Sfinti, si pentru Domnul deopotriva. Si la masa Sfintilor a toata crestin-ortodoxia, Sfintii tuturor acestor tari bucurosi privesc catre tarile lor, cum cresc si ocupa teritorii , dar intru-un colt al mesei, Sfintii nostri stau mahniti si nimeni dintre ei nu are indraznela catre Domnul sa spuna ceva , ci rabd in suferinta, Caci Domnul lauda pe ceilalti Sfinti impreuna cu tarile lor ,si nu observa lacrimile Sfintilor nostri si dezastrul suferit de o Romanie ingenunchiata si strigatele de durere ale oamenilor , prin foc si fum, plang si se vaita. Dar el, Justin Pirvu, era cel mai afectat si neimpacat, vazand atata suferinta in tara , pe care a iubit-o atata, si spune:” Oare atata sange si lacrimi am dat crestinismului si uite ce s-a intamplat? Ce dezastru, si pe poporul meu cine il mai mangaie?Nimeni nu mai este alaturi de el. Dar Maica Domnului, cu lacrimi privea la el,si cu inima franta asa cum de atatea ori a aparat neamul acesta romanesc, si se ruga in genunchi Domnului pentru Romania , asa acuma privea catre Justin, si el intelesese ca nu mai e singur, caci Maica Domnului, Imparateasa a cerului nu ne va lasa singuri. Si inaintea Domnului, Pururea Fecioara Maria se ruga pentru neamul romanesc, pentru ca el sa nu dispara , ci mare viitor sa aiba…

Anonim spunea...

Interesant. Ţipătul de la finalul clipului mi se pare identic cu cel al maimuţelor.

un pic anonim spunea...

Doamne...și dacă ar fi așa cum scrii și probabil gândești tu cel care te semnezi Melchisedec nu e cazul să disperi. Tot ce se întâmplă de 2000 de ani românilor are un singur scop. Și acesta nu poate fi doar unul spiritual.
Dar în trup! Părerea mea: la noi mai repede a venit secerișul...vor rămâne cei mai buni din cei buni, cei mai drepți din cei drepți, cei mai dârji din cei viteji, cei ce iubesc din cei îndrăgostiți, cei vizionari din cei ce visează, cei mai harnici din cei ce lucrează, cei adevărat credincioși din cei ce se roagă....

Melchisedec spunea...

Am scris cam literar si am adaugat si povestiri imaginate de mine . Cu Asket, nu am dorit sa o cunoasc, deoarece este altceva de ceea ce eu simt si gandesc. Dar visam cum ar fi fost o intalnire cu ea si impresia puternica pe care ar produce-o ea asupra oricui , mai ales unui tanar visator, cu frumusetea ei nefireasca. Dar tainele din Cer eu nu le cunosc, ci ceea ce stiu este ca doresc o Romanie advarata, frumoasa, poate asa cum Regatul dacic a fost. Vazand in personalitatea lui Justin Pirvu, duhovnicul renasterii noastre romanesti, si o societatea asemanatoare "Rugului Aprins", o miscare care a avut un rol important in vremea de atunci. Nu inteleg de ce acum nu mai e posibil asa ceva? Acum cand mai e ceva libertate. Dar poate ca nu mai sunt acele personalitati remarcabile de atunci si acum vedem umbra comunista cat de mult a suprimat valorile de atunci, dar si lipsa de modele pe care astazi o resimtim din plin. Ne ramane doar ca fiecare dintre noi sa urcam treptele credintei , si cu cat vor fi mai multi, cu atat va fi mai bine pentru Romania.
Domnului Daniel Roxin , ce traieste acum o mare durere sufleteasca si nu vei fi singur , ai atatia prieteni si oameni care te sprijina, si din energiile tuturor sa iei cei mai bun pentru a duce ceea ce ai inceput, si neobosit sa spui adevarul, caci este cel frumos lucru acesta.
Dumnezeu sa te aiba in paza Sa, si caile sa ti le indrepte catre El, Cel ce este Tatal nostru adevarat si Lui ii pasa de copiii Sai, oriunde s-ar afla ei si orice apasare si incercare trec, El le va sta alaturi si biruinta le va da, desi dusmanii multi sunt , caci El ne iubeste si noi nadajguim catre El, si fara teama sa fim , caci raul nu mai poate ramane mult timp peste copiii rugaciunii , cei curati ce cu ingerii sunt frati...

Melchisedec, nu cel adevarat, isi ia ramas bun de la orice comentariu , dar va citi cu interes bloggul lui Daniel Roxin, care fata de alti bloggeri este sincer si binevoitor cu cei ce comenteaza. In alta parte nu veti gasi o primire priteneasca ca aici. Ramane pentru mine munca neobosita a lui Daniel, la Festivalul Dacic. Nu imi vine sa cred cata energie are si cum a adunat atatea personalitati, care este foarte greu sa-i pui trei la o masa,caci fiecare are sensibilitatile lui. Am simtit la acel festival cum in epoca lui Socrate, filosofii stau la o masa si discuta valorile morale ale societatii...
Doamne ajuta, si fie ca Invierea Domnului sa va gaseasca pe toti mai buni si impacati cu lumea asta si sa ne aducem aminte ca suntem ai Lui, a Domnului Hristos ce a eliberat oamenii din robia pacatului si a adus nadejdea mantuirii pentru toti ce cred in El.

doina grecu spunea...

Melchisedec,
Cu Astfel de lumina, sa nu parasesti blogul. Intotdeauna macar citeva cuvinte, ca altfel intrii in categora abandonarilor care ne ingreuneaza sufletul. Faceti ca Sfintii Parinti, ca marele renascentist Roman Sf. Iustin, ca dl. Roxin, in viata asta. Va asteptam. Mereu.

Anonim spunea...

Da,da am vazut.